Få fler följare! Exponera.nu ger de smartaste tipsen | Exponera.nu
 • No products in the cart.
 • No products in the cart.
Image Alt

Få fler följare! Exponera.nu ger de smartaste tipsen

Få fler följare! Exponera.nu ger de smartaste tipsen 1

Få fler följare! Exponera.nu ger de smartaste tipsen

Att få fler följare som lyfter fram din verksamhet är något som alla vill ha men allt för få lägger energi på. För det är verkligen mer energi än kostnader som krävs för att lyckas. Det är dock väl investerade arbetstimmar! Arbetar man lite smart behöver det inte heller ta så lång tid.

Exponera.nu får ofta in uppdrag där kunden vill ha all möjlig marknadsföring. En första fråga från Exponera.nu är ofta “vad vill ni uppnå med reklamkampanjen”, svaret på den frågan är helt avgörande för vilket grepp vi tar. Det som förvånar oss är att svaret “vi vill bygga en följarbas till våra sociala medier” väldigt sällan ingår.

Den stora skillnaden mellan direktmarknadsföring och att bygga en stabil följarbas är att direktmarknadsföring kan skapa engångsavslut medan en stabil följarbas kan skapa avslut i all oändlighet. Dina potentiella kunder kanske inte har behovet när du kör din kampanj, men får du med dom som följare så kommer de att se dina budskap i all framtid.

Här följer lite konkreta tips på hur du med gerillamarknadsföring och rätt tankesätt kan boosta dina följare.

 1. Använd ditt befintliga kontaktnätverk och personer anslutna till ditt företag, vänner, anställda, kunder, alla måste engageras även om det kan kännas lite genant att be om hjälp. Det är de närmaste som lägger basen.
 2. Anpassa din hemsida så att det nästan inte går att missa uppmaningar att följa dina sociala medier. Har du en check-out funktion? Bra! Se till att dina kunder följer dig direkt efter att de har lagt en order. Tydliga ikoner till Facebook och Instagram föreslås, kanske rentav en liten pop-up?
 3. Gör du fysisk reklam? Bra! De flesta kommer ihåg att sätta sin logotyp eller webbadress på skylten, en roll-up, reklampennan eller nyckelbandet, men nästan alla glömmer att berätta hur man följer företaget på sociala medier. Det kostar inte mer att ha med det, så ut med det bara! Vissa drar det ännu längre och lägger till QRM-kod direkt till sociala medier.
 4. Tagga rätt! Det enda sättet att nå nya potentiella kunder är att använda hashtags. Om du inte använder hashtags så kommer bara den befintliga följarbasen att se det och då blir det ingen tillväxt alls. Att fundera fem minuter extra på vem du vill nå med ditt inlägg kan sannerligen löna sig, tagga inte #tisdag för att du lägger ut det på en tisdag. I många sociala medier och nätverk får man upp förslag, använd dom i stället för att komma på egna. På exempelvis Instagram kan man dessutom se hur många som använt ett särskilt hashtag.
 5. Sist men viktigast av allt. Håll dina kanaler uppdaterade! Det är inte speciellt många som kommer att “avfölja” dina kanaler, men du kommer inte heller att komma upp i rekommendationer om dina kanaler är döda.

  Det var lite konkreta tips om hur du kommer igång med att bygga följarbas. Vi på Exponera.nu kan hjälpa till med mycket när det kommer till fysisk marknadsföring. Ring oss på 08-425 191 70 eller mejla till info@exponera.nu om du tror att det finns något vi kan hjälpa till med.

 

Beachflagga
Oooh
20 % Rabatt
Nästa Gång!
5 % Rabatt
Ring Oss
Gratis Design
Nope
10 % Rabatt
Tyvärr
Gratis Frakt
Så nära!
Snurra Lyckohjulet för chans att vinna pris!
Minska kostnaden för exponeringen i sommar. Dra igång hjulet för chansen till fina priser!
Enkla spelregler:
 • 1 adress genererar 1 spin
 • Samma adress kan inte anges 2 gånger, du har säkert fler?
 • Rabatten läggs till automatiskt i kassan eller så kan du använda rabattkoden som skickas till din mail"